onsdag 7. september 2016

Ta en Pippi


Sitat Pippi Langstrømpe- Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert!

"Tok en Pippi" tidlig på 80 tallet en gang også.Her om dagen satt jeg og så på noen Blindern studenter, og jeg må innrømme jeg lurer litt på hvordan det er å være student. Det er imponerende å se hvilke mål noen setter seg og hvordan de målrettett jobber for å nå det. Sakte men sikkert samler de kunnskap og bygger et stødig fundament det kan bygges videre på, når til slutt kunnskapen skal ut i praksis.
For min del blir det bare å leke med tanken, jeg kjente meg nemlig litt for godt igjen i noe jeg leste på Facebook en gang, - Hjernen min er som Bermuda Triangelen, informasjon går inn, men jeg finner den aldri igjen. Haha..
Sport er heller ikke noe jeg er skapt for akkurat.. Så prestasjoner har aldri helt vært min greie!

Jeg har altså ingen medaljer og heller ikke så mye på papiret. Men jeg har fått litt livserfaring og av og til liker jeg å "ta en Pippi". Hoppe i noe, og i stedet for å tenke på alt som kan gå galt fordi jeg ikke kan nok, prøver jeg å ha tillit til at det kan gå bra. Det kan heldigvis gå bra til tross for også, ikke bare på grunn av!

I mars i år tok jeg en Pippi. Jeg holdt et foredrag i forbindelse med Krafttak mot kreft, hvor tema for årets aksjon var, Å leve med kreft.
Hadde noen sagt det til meg for noen år tilbake, at jeg skulle holde foredrag så hadde jeg nok bare ristet på hode og ledd! Jeg liksom, som alltid var den stille jenta i klassen.. Men det gikk bra.

En annen som holdt foredrag i det samme arrangementet var psykolog Egil Arne Skaun Knutsen. Han kan sine ting! Vi fikk så gode tilbakemeldinger begge to etter denne kvelden, at vi nå har lyst til å dele dette med flere.

Derfor har vi nå laget vår egen greie, arrangementet "Ha det så bra som mulig" på Litteraturhuset i Oslo torsdag 20 oktober, sammen med Geir Torgersen. Geir arrangerer og Egil Arne og jeg snakker. Med våre egne livserfaringer og Egil Arnes psykologiske perspektiver, vil vi fokusere på det som kan gi lindring, glede eller mening, også når livet ikke er så greit. Selv om noe av tema kan virke alvorlig, er det allikevel et muntert og varmt foredrag.

Foredraget passer i grunn for alle uansett om du er frisk, syk eller pårørende.

Livet byr tross alt på noen opp og nedturer for de aller fleste. Mange lever med kronisk sykdom eller smerte, noen med sorger og traumer. Noen blir utbrent og går på en smell, når hverdagens stress og krav går over styr og det skal presteres både høyt og lavt. Noen har tilsynelatende alt på stell i livet, men føler allikevel at noe mangler. 

Under foredraget vil du bli kjent med en teori og erfaring som kan bidra til lindring og best mulig livskvalitet.

Egner seg for alle over 12 år. Familievennlig.

Foredragsholderne:
Egil Arne Skaun Knutsen, 49 år, Egil Arne er psykolog og han har livserfaring fra flere langvarige livskriser.
Sandra Shepherd, 37 år. Sandra har et medfødt syndrom og har levd med kreft siden hun var 9 år.

Pris kr 249,- (billetter kjøpes her 
http://jomfru.net/foredrag-ha-det-s-godt-som-mulig/)
20.oktober
Litteraturhuset i Oslo
Klokken 1900 – 2030

Begrenset antall plasser.


  
Ta gjerne en titt på Egil Arnes blogg, her er det mye bra å hente!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar