søndag 26. juni 2016

Møllebyen i Moss


Her om dagen skulle jeg til optikeren og sjekke synet, lurt at gluggene er i orden uansett, men kanskje ekstra viktig når foto er en stor lidenskap! Burde jeg nok tenkt på for lenge siden, blir bra med nye linser og briller snart... Siden det var eneste ærendet i byen jeg hadde, tok jeg med meg Ruffen så han endelig kunne få litt bymiljøtrening igjen.

Vi ruslet litt rundt før vi satte oss på en benk i gågata, men på fredagsettermiddag ble det omtrent like øde der, som i en støvete by i en gammel westernfilm. Mens jeg myste på nederste bokstavrad hos optikeren, sto en mannen med høy, monoton stemme og kassegitar utenfor, og sang eller nærmest messet av full hals om Jesus. Han hadde nå forlatt "åstedet", og det samme var en av byens faste tiggere i ferd med å gjøre. Ikke så mye å trene på med andre ord, så da ruslet vi videre også, på oppdagelsesferd i den litt mer eksotisk Møllebyen i Moss.


Når jeg gikk på fotolinjen ved AOF's Daghøyskole i Fredrikstad for mange år siden, fikk vi en fin oppgave en dag. Læreren hadde tatt en serie bilder, det var kun små detaljer fra bygninger og ting rundt om i byen. Og vår oppgave var å gå på oppdagelsesferd i byen, for å finne disse detaljene og stedene. Det var midt i blinken for meg, som alltid har vært av den visuelle typen. Det var en del jeg gjenkjente bare ved å se på bildene, men det var mye nytt å se etter også. Virkelig en fin måte å trene øynene, og oppmerksomheten ikke minst..
Jeg har ofte hørt oppigjennom årene at jeg ser og legger merke til så mye rart.  Men det er jo mye å se på! Så selv om du har bodd på samme sted lenge, kan jeg anbefale det å se sin egen byen med litt andre øyne en gang i blant, det kan dukke opp noe spennende, fint, rart eller morsomt på de mest uante plasser! 
For dere som vil vite litt mer om Møllebyen, trykk her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar