søndag 1. mai 2016

Hold Norge rent

Vi er ganske stolte av landet vårt. Hurra for Norge, 17 mai og olje, og alt det derre der..
(Nå står vel kanskje laksen høyere i kurs enn olja, enn det gjorde den gangen Primavera skrev den sang teksten).
Utenlandske kjendiser rekker knapt å sette føttene på norsk jord, før Se og Hør er på plass og trer en lusekofte nedover ørene på vedkommende og spør hva de synes om Norge. Og skryter de litt av oss eller vår vakre natur, ja da får de den ærefulle tittelen Norgesvenn!

Vi har mye å være stolte av, dype skoger og bakkar og berg utmed havet. Idylliske små gårder som klamrer seg fast i stupbratte fjellsider, der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Og med en utsikt over glitrende fjorder, som kan ta pusten fra både Gud og hvermann..
Vi har midnattssol og nordlys, lys og mørketid. Vær og vind og alt årstidene kan by på. Og vårt langstrakte land, har en kystlinje de fleste kan drømme om..
Vi har også allemannsretten som gjør at vi kan nærmest vandre helt fritt i alt det vakre.
I skog og mark kan man treffe på andre turgåere, joviale folk med tur støvler og ryggsekk full av appelsiner og kvikklunsj. Og at vi er født med ski på beina da så klart. Til og med kongefamilien er det! Ikke rart vi håver inn medaljer i vinter OL..

Vi er stolte av historien vår også, vikinger og polfarere. Gutta på skogen, og alle de andre som gjorde en hederlig innsats under andre verdenskrig, og de som bygget opp landet vårt etterpå. Det er våre forfedre vi snakker om. Så du skal ikke komme her og komme her altså!Jeg vet, jeg setter det litt på spissen.. Men hvor f.. har respekten og stoltheten tatt veien når vi bruker vår vakre natur som søppelfylling, jeg bare lurer???


Dette er ikke et hyggelig syn! Hva som kan skje om folk eller dyr skader seg på knust glass er enda mindre hyggelig å tenke på!! Men verst av alt er det nok for dyrelivet som lever oppi dette!!! 
Mange fugler får i seg plastikk, noe som kan føre til indre skader, lidelse og/eller død.

Om du ikke gidder å plukke opp etter andre, ta i hvert fall med din egen søppel!
Jeg må bare si det igjen. BRUK HODE, LEV FRA HJERTET!


Lørdag 7 mai,2016. Arrangeres Strandryddedagen, har du lyst til å gjøre en innsats, ta en titt på linken under. Dugnad er også en typisk, norsk greie, kjør på! :)Det er ikke bare i fjæra det er søppel, det trengs opprydding både her og der, og dette synes jeg var en god ide'. Ta med en pose på tur, og plukk søppel. 


Hold Norge rent! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar