mandag 18. mai 2015

Bra nok

Det er vanlig at de som blir rammet av en alvorlig sykdom, fysisk eller psykisk, opplever en følelse av å ha mistet mye av kontrollen over eget liv. Det som kanskje skjer, er at vi i slike livssituasjoner, blir minnet på at kontroll egentlig bare er en illusjon vi har blitt vant til å klamre oss fast til, i søken eller lengsel etter stabilitet og trygghet. Dette kan være vanskelig å ta innover seg, og det kan fort gi en følelse av å ha blitt et offer for omstendighetene.
Selvfølelsen kan også få en knekk, når man ikke lenger mestrer ting man før har kunnet, eller fordi kropp og utsende kanskje har forandret seg.

Følelsen av maktesløshet er vondt og fortvilende, men ut ifra egen erfaring, finnes det nesten alltid et potensial for handlig som vil kunne hjelpe noe.
Og et spørsmål som har vært viktig for meg er; Skal jeg ha det dårlig på grunn av, eller godt til tross for?Ansvar er noe jeg har blitt mer opptatt av, og begynner å virkelig se i et større perspektiv.
Å ta ansvar for egen helse, det gir meg ikke en følelse av kontroll. Men mitt liv, min helse og mitt velvære, er ikke noe som bare ligger i andres hender og makt, jeg kan selv bidra. Det gir meg en følelse av styrke og trygghet, og tillitt til min egen handlingskraft. Jeg bidrar!

Jeg er veldig nysgjerrig på det Deepak Chopra formidler. Om hvordan alt henger sammen, fysisk, psykisk, mentalt, følelsesmessig og ikke minst bevisstheten vår.
Jeg kom over en video, hvor han snakker om dette. Både i et vitenskapelig og i et åndelig perspektiv. Og han beskriver det på en ganske lett fattet måte. Ubeskrivelig interessant og fasinerende! Jeg vet at ikke alt kan endres, men dette gir meg håp og et enda større ønske om å ta ansvar for mitt ve og vel.
Kroppen er ikke en tilstand, den er en prosess. Wow! Det ligger muligheter i en prosess!
Jeg har lagt ved en link til videoen og anbefaler absolutt å ta en titt på den.

Så, hva mener jeg egentlig med ansvar for egen helse?
Jeg har tatt noen runder med meg selv denne vinteren og våren. Det hjelper med et 'spark bak', som jeg nå velger å se det som..
Jeg må rett og slett passe på at ikke kroppen blir utsatt for ekstra stress nå. (Men hvem burde ikke det..) Da er det mitt ansvar å lære meg å bremse i tide. Jeg må bli flinkere til å kjenne etter hvor mine grenser går og tørre å si nei. Jeg liker ikke å kaste inn håndkle, men det har jeg måttet gjøre nå. Men når det først var gjort og det i tillegg ble mottatt med forståelse, da føltes det som en veldig lettelse. Og neste gang sitter det kanskje ikke fult så lang inne, og det blir litt enklere.

Kosthold har jeg vært opptatt av en god stund, og jeg har gjort en del endringer i håp om at magen skulle bli bedre. Noe den har blitt. Men nå har det i enda større grad blitt viktig å bygge opp et godt og velfungerende immunforsvar av flere grunner. Så for en måneds tid siden, tok jeg dette med kostholdet enda et hakk videre. Ved blant annet å starte dagen med hjemmelaget grønn juice, som vist nok i tillegg til å være en god næringskilde, skal virke rensende på kroppen.

Men hvor mye hjelper det egentlig å tilføre kroppen riktig næring og rense den, når hode er fult av dritt!?
Det er nemlig et område jeg ikke har vært flink til å tatt tak i ting, men som jeg har blitt mye mer bevisst på nå. Mitt forhold til meg.

Ikke frisk nok, ikke sterk nok, ikke rask nok, ikke bra nok, og alt annet enn pen!
Til meg selv har jeg sagt omtrent alt, jeg aldri noen sinne ville finne på å si til noen annen. Bare tenk på det, om man skulle gå bort og si til en som er syk og i dårlig form. Æsj, fy fan du er så ekkel!
Hvem gjør sånt??? Snakk om å sparke en som ligger nede. Det er motbydelig det!!!
Mye av dette har gjort at jeg har følt en veldig motstand med tanke på forhold også, og det ligger mye frykt der for å bli en belastning.
Jada, flott og konstruktiv tenkning.. Dette blir nok cellene friske og glade av...

Heldig vis er også hjernen mulig å forandre. Og nå har jeg funnet noe som faktisk ser ut til å fungere på min i hvert fall. Hypnotisk meditasjon av Paul McKenna. Den har jeg hørt på hver dag i en mnd nå, startet samtidig som jeg begynte med juicen.
Jeg merker forandring allerede. Den indre dialogen er vennligere og observatøren har kommet mye tydeligere fram. Jeg har fortsatt lett for å rusle inn på gamle stier, men jeg legger raskere merke til det og av og til får jeg stoppet i tide og får svinget inn på en ny bane. Ting tar tid, jeg har lovet meg selv å være tålmodig. Som vi vet, Rome Wasn't Built In A Day, hey hey hey ;)  

Ingen vennlig godvilje i verden, eller tusen bekreftelser kan fikset dette. Ingen kan fikse meg, det er mitt ansvar å ha et godt forhold til meg selv. Og det er mitt ansvar å gi god og næringsrik føde til både kropp og sinn.
Det er bra det jeg gjør nå!
Nå er det nok!
Jeg er bra nok!


  
Denne video varer ca 1 time.

Dette er den hypnotiske meditasjone, den varer i nesten 30 minutter. Jeg blir ekstremt avslappet av den, så er det bare ro du trenger funker den nok fint til det også.
Bra nok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar