torsdag 4. juli 2013

God samvittighet smaker godt...


Jeg har vokst opp med helt ”vanlig” norsk mat, alltid spist opp grønnsakene mine, drukket mye grønn te og spist sunne ting. Ikke alltid fordi jeg hadde kjempe lyst, men fordi det var lurt..
Men etter at jeg deltok på et helgkurs i yoga i mars i fjor, forandret hele min opplevelse av mat seg totalt!
Jeg har alltid likt mat og aldri vært kresen, men i perioder når det har vært mye stress i livet og den stressen samlet seg i magen, da betydde mat alt annet enn glede! I de periodene var mat en nødvendig onde, noe man må ha for å overleve og det var det..

Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om yoga senere, hvor jeg går mer i dybden på det temaet, men jeg må nevne en av fordelene nå. Gjennom øvelsene får man kontakt med kroppen, som om bevisstheten ikke lenger er begrenset til bare hode, bevisstheten er tilstede i hele kroppen. Når jeg kjente på denne bevisstheten, kjente jeg at kroppen gir signaler hele tiden, den vet hva som er riktig og sunt. Første handleturen etter kurset merket jeg enorm forskjell, jeg hadde lyst på alt det sunne, jeg trengte ikke å velge bort noe, jeg valgte riktig fordi jeg VILLE, ikke fordi det var fornuftig! Når jeg kom hjem og pakket ut varene, måtte jeg se i posen en gang til, men nei, ikke en eneste sjokolade… (Jeg er ikke helt sjokko avholds altså!)
Siden det har jeg gjort ganske store endringer i kostholdet, som å kutte ut kjøtt bla. og det fungerer og føles veldig bra!  For å være på den sikre siden begynte jeg å lese om og sette meg inn i hva slags næring og vitamin innhold det er i div. mat, og nå synes jeg det er kjempe spennende! Jeg har en matglede nå som jeg aldri har hatt før :)
Det føles godt å spise riktig, og nå vet jeg at jeg hjelper kroppen også! God samvittighet smaker godt! :D


I det sunne hjørne ;) 


Det er lov å slå ut håret! Men når det er sakt, her er det jo faktisk antioksidanter i både pynten og kaffen ;)

  Jeg er ikke ute etter å omvende noen, men om noen tenker seg litt om neste gang de er i butikken, da har jeg i det minste oppnådd noe.. Det er nemlig flere fordeler ved å øke bevisstheten rundt dette, ikke bare for deg og meg, men også for naturen, miljøet og dyrs velferd. Som forbrukeren har vi stor makt, men så lenge vi kjøper uten bevissthet, sender vi ut signaler til matprodusentene at vi ikke bryr oss om at maten er full av sprøytemidler, er genmodifisert, og at det foregår mye uetisk i produksjon. Så lenge det er billig, da er liksom det meste greit.. Derfor oppfordrer jeg til å kjøpe økologisk mat i den grad det er mulig! Ja, det er litt dyrere, men det er det beste alternativet for både helse og miljø! Med tanke på hvor enorme mengder mat som blir kastet, er kanskje høyere pris en fordel, ikke like morro å fråtse da…
Kjøttproduksjonen øker og øker, noe som er en belastning på miljøet, det bidrar faktisk til mer forurensning enn hele transportsektoren (bil, fly, vogntog osv.) i verden. Store områder går med til å dyrke dyrefor, så vi kan spise kjøtt hver dag. Disse områdene kunne brukes til å dyrke mat til mennesker, det ville vært nok til å mette ALLE! Er du helt sikker på at du MÅ ha kjøtt hver dag..?Det er lett å tenke at det jeg gjør ikke har noe stor betydning, det er enklere å overlate ansvaret til andre. Men alle handlinger, små eller store gir ringvirkninger. Du er betydningsfull, dine handlinger utgjør en forskjell! På hvilken måte vil du påvirke verden? Det er opp til deg!


Har du lyst til å utvide horisonten når det gjelder vegetarmat, miljøvern eller yoga, ta en titt på disse sidene J


Vegetarmat er ikke kjedelig! Ta deg en tur på vegetarfestivalen, der kan du smake og se det selv J

Her finner du info og oppskrifter.

Miljøpartiet De Grønne.

 Debio kontrollerer og godkjenner økologiske produksjoner i Norge.

Artikkel om kjøttproduksjonens innvirkning på miljø.

Artikkel om sprøytemidler påvist i urin hos barn.

Yoga og bevissthet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar