lørdag 22. desember 2012

Fred..Jeg tror det er et iboende ønske eller lengsel etter fred i alle mennesker, selv om det kanskje ligger godt skjult i det dypeste indre hos noen..
Vi vil ha fred i verden, i våre liv, i våre forhold og vi vil ha fred med oss selv, og det er der det begynner!

Vi vil verken finne eller skape fred noe sted, om vi ikke har fred i oss selv. Et fredlig sinn derimot, vil ikke skape eller oppsøke konflikter, behovet er ikke der.
Det er naturlig å føle, ikke bare de positive følelsene, men også sinne, frustrasjon, fortvilelse, sorg osv. Men et fredlig sinn vil ikke holde fast på disse følelsene, da er det heller ingen grobunn for bitterhet, hevnlyst og alt det negative som er med på å skape konflikter. Å gi slipp, er en fin måte å gi rom for fred...
Vi går snart inn i et nytt år, hvorfor ikke gi slipp på det som holder oss igjen, så vi kan bevege oss med fred inn i året som kommer! :)
 


Julefred :) Foto Nina B.


Meditasj kan være en fin måte å oppnå fred og ro i seg selv på!  Det kan gi en opplevelse av søvnløs hvile, som er godt for både kropp og sjel. Meditasjon kan også bidra til å redusere stress, noe som igjen er positivt for immunforsvaret og det generelle velværet øker.
For de som aldri har prøvd meditasjon, det har ingen ting med religion å gjøre, og man trenger ikke å være en del av spesielle miljøer for å ha utbytte og glede av dette!
Det er mange måter å meditere på, derfor kan det være lurt å prøve litt forskjellig så man finner en teknikk som føles komfortabel.
 Det finnes guidet meditasjon på cd, hvor noen forteller deg hva du skal gjøre eller se for deg, eller man kan lytte til beroligende musikk, eller bare lukke øynene og fokusere på pusten og kjenne etter hvordan det føles i kroppen når man puster inn og ut.
Om du er redd for at dette skal være tidkrevende og du lurer på hvordan du skal få skviset inn et pusterom i en travel hverdag…
Frykt ikke, husk at litt er alltid bedre enn ingen ting! ;)
Ønsker alle en fredfull jul og et godt nytt år, fylt med lys og kjærlighet <3
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar